Navigering

Kontaktformulär

Maj

Skärgårdsliv – Fångö och Häradskärs fyr

INSTÄLLT!

 

 

Bussanslutning från Mjölby, Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping

 

På den här resan besöker vi två pärlor i Gryts skärgård med spännande fotavtryck från svunna tider. Följ med våra skärgårdsguider på en tidsresa där vi får veta mer om hur livet såg ut i skärgården.

Våra guider är båda uppvuxna i Gryt skärgård och delar med sig av minnen som är både spännande, otroliga och väldigt roliga. Hör historier om kändisar som Henning Mankell och Björn Borg som haft sommarhus i den här delen av skärgården, lokala skrönor, sanna och osanna skepparhistorier och om livet i det gamla gruv-och lotssamhället. Visste du att Mankells bok ”Djup” utspelar sig i Gryts skärgård? Vilka öar skriver han om egentligen?

En dag med många WOW och mycket skratt utlovas blandat med lite nervkittel när det är dags att gå upp i den 29 meter höga fyren.

Program:

Ankomst till Fyruddens där vi möter upp våra lokalguider. Här kan ni välj om ni vill fika i hamnen innan avresa eller på båten.
Avresa med båt till Fångö. Under resan får vi veta mer om Gryts skärgård och dess öar.
På Fångö går vi i land vid den gamla gruvbyn från 1800-talet. Hur levde familjerna här? Hur kunde dem med sina bara händer skapa detta, hur överlevde dem på den isolerade ön? Svaret på dessa frågor och mycket mer får vi veta under vår vandring i en miljö som påminner om ett kargt månlandskap.

Efter guidningen åker vi till den andra sidan av ön och skärgårdshemmanet Bokvistudden som tillhörde skärgårdsprofilen Alsing Svensson. En härlig skärgårdsoas där vi njuter av lunch i den stora trädgården och drömmer oss bort på bryggan vid havet.

På eftermiddagen åker vi vidare mot den yttre skärgården och ön Häradskär med sin karakteristiska röda fyr som sträcker sig högt över de karga klipporna. Här tar vår lokalguide med oss på en resa i historien om Lots- och fyrvaktarliv och spännande öden. Vågar du gå hela vägen upp och njuta av den magnifika utsikten?


Fakta och priser

Datum: 30 maj, 14 juni, 9 juli och 16 augusti

Pris per person:
1.050 kr

I resans pris ingår: 
Reseledare från Lionga Travel under hela resan
Bussanslutning t/r från önskad avreseort
Resa med skärgårdsbåt
Skärgårdsguider/Lokalguider
Förmiddagsfika
Guidning vid Fångö gruvor
Lunch inkl. dryck, kaffe och kaka på Bokvistudden
Guidning Häradskärs fyr
Eftermiddagsfika

Prel. avresetider: 

Mjölby station
Motala resecentrum
Linköping fjärrbussterminal, hpl. Birka/Vikigline
Norrköpings resecentrum hpl. C3-C6
Söderköping, Stinsen

Deltagare
Min. 25
Max. 40

Efter bokning skickar vi bekräftelse och faktura via mejl.
Sista betalningsdag 2 veckor innan avresa.

Vänligen skriv önskat avresedatum i bokningen

Bokning