Navigering

Kontaktformulär

April

Smaksafari på Vikbolandet

INSTÄLLT!

 

Bussanslutning från Mjölby, Motala, Linköping och Norrköping. 

Följ med på ett smakrikt lördagsmys på Vikbolandet, Östergötlands Österlen.
På den här resan bjuds vi på ostkaka från valla gård, glassprovning på Sänkdalens gårdsmejeri, grillfest bestående av struts och slutligen en välbehövlig relax med bubbel på Arkösunds hotell.
Det kallar vi lördagsmys!

Vi börjar dagen med buss från önskad ort och vidare mot Vikbolandet till vårt första stopp på Valla gårdsmejeri. På gårdens mejeri produceras krämiga smakrika getostar på ett hantverksmässigt sätt. Produktionen sker i liten skala och ostarna säljs i gårdsbutiken tillsammans med hantverk, design och skinn från gården. Här serveras vi  gårdens populära ostkaka och kaffe.

Därefter fortsätter vi till Sänkdalens gård där familjen Gunnarsson i tre generationer bor. Gården brukas ekologiskt och har gjort det sedan 1970-talet. Här finns idag mjölkproduktion, köttproduktion och växtodling. Sortimentet består av glass, mjölk och kallpressad rapsolja.Här gör vi ett besök i glassfabriken som vi avslutar med glassprovning.

Färden fortsätter på den ringlande vägen till Vikbolands struts och snart dyker ovanlig vägskylt upp: en varningstriangel med en struts på! Där vid vägens ände bor och verkar familjen Nordqvist, bland strutsar och andra djur. Gården har eget slakteri och i gårdsbutiken finns bl.a. det egna strutsköttet, nötkött, hantverk och strutssalva.
Här får vi en visning av gården som vi avslutar med en Struts-barbecue bestående av marinerad, grillad struts med potatisgratäng, sallad, lättöl/mineralvatten samt kaffe på maten och till det en strutsäggskaka.

På eftermiddagen fortsätter vi ut mot spetsen på halvön Vikbolandet. Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Den lilla fiskebyn som vart de välbärgade Norrköpingsbornas semesterparadis en gång i tiden sitter på spännande historier och skön skärgårdskänsla.
Här får vi en bryggvandring som vi avslutar på hotellets stora uteplats med utsikt över havet. Och vad passar inte bättre då än ett glas bubbel eller en kall öl med tilltugg. Precis så ska en lördag eftermiddag avslutas!


Fakta och Priser: 

Datum: 25 april

Pris per person: 1.125 kr   995 kr

I resans pris ingår: 
Bussresa från önskad påstigningsort ToR
Auktoriserad guide och reseledare från Lionga Travel
Ostkaka och kaffe på Valla gård
Besök och glassprovning på Sänkdalens gårdsmejeri
Visning och strutslunch på Vikbolands struts
Relax på Arkösunds hotell med 1 glas mousserat eller en öl med tilltugg

Prel. avresetider: 

Mjölby station kl. 07.30
Motala resecentrum kl. 07.50
Linköping fjärrbussterminal, hpl. Birka/Vikigline kl. 08.35
Norrköpings resecentrum hpl. C3-C6 kl. 09.20

Deltagare
Min. 25
Max. 40

Efter bokning skickar vi bekräftelse och faktura via mejl.
Sista betalningsdag 2 veckor innan avresa.

Bokning