Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia

Vätterns pärlor – Gränna och Visingsö

Följ med på en mysig heldagsdagsutflykt till Gränna och Visingsö i hjärtat av Visingsborgs grevskap i Småland. I Gränna får vi uppleva en typisk svensk idyll med vackra gamla trähus, välskötta trädgårdar och kullerstensgator och på Visingsö reser vi tillbaka i historien bland slottsruiner, vackra vyer och avslappnande atmosfär.

Dagen börjar med buss från önskad ort och  vidare mot Småland. Under resan får vi en spännande guidning genom Östgötaslätten och vidare till Gränna där vi går ombord på färjan till historiska och natursköna Visingsö. Under bussresan stannar vi för förmiddagsfika.

På Visingsö börjar vi med lunch på Visingsö pensionat, ett härligt litet gårdscafé i naturskön och lugn miljö. Därefter en spännande bussguidning på ön. Turen avslutas vid hamnen där vi besöker den berömda slottsruinen och den vackra slottsträdgården.
På eftermiddagen tar vi färjan tillbaka till Gränna där vi ar lite tid att ströva runt och upptäcka den lilla staden på egen hand. Passa på att ta en fika på något av stadens mysiga caféer och besök de traditionella polkagriskokerierna.


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan