Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Skärgård

S:t Annas skärgårdsbygd

Upplev historia, kultur och natur i en skön kombination på fastlandet i vackert skärgårdslandskap. På den här resan besöker vi Stegeborgs slottsruin, Capella ecumenica, Magasinet på Uvmarö, Skärgårdsmuseet i Tysislöt och Lagnö. 

Resan börjar mitt under medeltiden i Stegeborg, naturskönt beläget och full av riddarromantik.
Här gör vi ett stopp i hamnen innan vi får en spännande guidning i Stegeborgs slottsruin där vi får veta mer om medeltidens mäktiga familjer, blodiga slag och kärlekshistorier.

Sedan fortsätter ni vägen över Bottna, en vacker väg med utsikt över havet.

Färden går sedan ut mot Uvmarö hamn.
Alldeles intill vattnet på Norra Finnö ligger Magasinet Sankt Anna, det gamla spannmålsmagasinet från Herrborums gods som flyttats hit och fyllts med nytt liv.
Förutom restaurangen, caféet och gårdsbutiken i Magasinet har även familjen  egen uppfödning av lamm och nöt på närliggande ön Missjö samt sköter hamnverksamheten.
Här blir vi serverade lunch bestående av ekologiskt naturbeteskött från Missjö gård. Det kan inte bli mer närproducerat än så.

Efter lunch fortsätter vi ut mot Tyrislöt, Där vi besöker skärgårdsmuseet som berättar om hur livet sett ut i skärgården genom tiderna. För den som önskar en skön promenad finns här en natur- och kulturstig (ca 2 km)  i vackert skärgårdslandskap.

Därefter fortsätter resan mot Lagnö där vi får en visning av ett gammalt skärgårdshemman.  Här serveras eftermiddagsfika i den lummiga trädgården intill havet innan det är dags att återvända hem.


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan