Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Mat och dryck

Sommenbygd

För den som söker variation, vackra vyer, och kultur är Sommenbygden svårslagen. Här finner man Djupa skogar, leende ängsmarker och hundratals sjöar. På den här heldagsturen har vi valt ut några av områdets smultronställen där vi får njuta av närproducerade godsaker som glass, öl och ostkaka.

Dagens första stopp gör vi på Brostorps gård i Ydre. Här bedrivs mjölkproduktion och en del av mjölken blir till ost och gårdens berömda ostkaka som vi får njuta av med en kopp kaffe. Passa på att handla i den lilla gårdsbutiken där de säljer mathantverk samt textilhantverk från gårdens syateljé.

Sedan går färden vidare mot Nääs gårdsbryggeri. På gården möts det gamla brygghuset från 1823 med modern bryggeriutrustning. Här brygger man ett hantverksmässigt och genuint gott öl i ett flertal olika stilar. På bryggeriet hälsas vi välkomna av bryggmästare Gunnar som berättar mer om verksamheten och låter oss provsmaka 3 olika ölsorter.

Lunchen avnjuter vi på Topröns färjeläge där vi blir serverade deras specialitet:  Torpötallrik, bestående av Varmrökt regnbågslax från Sjöarp med kokt potatis, romsås och räkor.

Efter lunch är det dags för ett besök på Stebbarps gård där vi får provsmaka närproducerad och medaljvinnande glass, gjord från grunden, utan tillsatser och på egenodlade bär.


Kontakta oss för kostnadsfri offert! 

Intresseanmälan