Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Skärgård

Söderköping & Sankt Annas skärgård

Lionga Travel presenterar en härlig dagstur till Östergötlands charmiga småstadsidyll Söderköping med fotavtryck från en lång och spännande historia. Omgiven av en levande landsbygd och vackra Sankt Annas skärgård som räknas som den mest finskurna arkipelagen i världen får du uppleva historia, kultur och skärgårdsmagi i en skön kombination.

Vi börjar vår resa i den pittoreska småstaden Söderköping där vår lokalguide tar oss med på en spännande stadsvandring på de små medeltida gatorna. Här får vi veta mer om stadens historia som en gång varit en betydande hamnstad och maktcentrum i Sverige, jämbördigt med Stockholm.

Vi lunchtid besöker vi det anrika Söderköpings brunn. Här har man erbjudit hälsosamma vattenkurer från St. Ragnhilds källa sedan tidigt 1700-tal och det är än idag ett välkänt kurhotell. Här serveras vi lunch i den vackra restaurangen.

På eftermiddagen styr vi kosan mot kusten och St. Annas skärgård.
Det utmärkande med den här delen av skärgården är att det är ett tämligen orört och oförstört stycke ostkust. St.Anna skärgårdsby har en lång historia med värdefulla traditionsarv.
Vi besöker bland annat st. Anna gamla kyrka som uppfördes på 1300-talet till sjöfararnas helgon S:ta Anna. Hör historier om Stegeborg, Capella ekumenika och den spännande medeltidens mäktiga familjer.

På eftermiddagen når vi Tyrislöt hamn, här gör vi ett besök på skärgårdsmuseet som berättar om hur livet i skärgården har sett ut genom tiderna. Därefter stiger vi ombord på vår skärgårdsbåt som tar oss med på en naturskön skärgårdsresa bland kobbar och skär till Arkösunds hamn som var ett semesterparadis för de välbärgade Norrköpingsborna vid sekelskiftet. Ombord serveras eftermiddagsfika


Kontakta oss för kostnadsfri offert! 

Intresseanmälan