Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Mat och dryck Skärgård

Skärgårdens smaker

Följ med oss på en kulinarisk resa där vi provsmakar oss fram från ö till ö i den östgötska skärgården och upplever dess finaste smaker. Havet har alltid varit förutsättningen för ett liv i skärgården, men det är inte bara fisken som utmärker sig bland läckerheter från denna del av Sverige.  Kan köras som dagstur, kvällstur med eller utan övernattning

Vi börjar vår resa i anrika Arkösunds hamn som under sekelskiftet var ett semesterparadis för de välbärgade storstadsborna och är idag en härlig plats för livsnjutare.
Vi välkomnas ombord på vår skärgårdsbåt med en välkomstdrink medan vi sakta tuffar ut mot vårt första stopp som är Aspöja. i hamnen välkomnas vi av Helene, nionde generationen på ön. Hon driver produktion och uppfödning av lamm, eget laxrökeri och servering på ön. Här får vi provsmaka Aspöjas egna delikatesser bestående av Lax och lamm.

Resan fortsätter till Uvmarö Hamn och det har blivit dags för varmrätt.
Alldeles intill vattnet på Norra Finnö ligger Magasinet Sankt Anna, det gamla spannmålsmagasinet från Herrborums gods som flyttats hit och fyllts med nytt liv.
Här besöker vi familjen Almkvist som förutom restaurangen, caféet och gårdsbutiken i Magasinet även har egen uppfödning av lamm och nöt på närliggande ön Missjö samt sköter hamnverksamheten.

Här blir vi serverade en varmrätt bestående av ekologiskt naturbeteskött från Missjö gård och egen öl från Sankt Anna Bryggeriet.
Det kan inte bli mer närproducerat än så.

Nu har det blivit dags för dessert och den ska vi avnjuta på S:t Annagården.
Restaurangen ligger på en idyllisk plats vid porten till Sankt Anna skärgård med vacker utsikt över havet.
Här serverar man lokala och företrädesvis ekologiska produkter med det som utmärker dem mest är deras goda desserter gjorda på havtornsbär från egen odling på gården i Ormestorp.

Missa inte denna smakrika, unika och genuina resa!


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan