Navigering

Kontaktformulär

Övralid med Borensberg och Bergs slussar

Högst upp på Lidberget står ett stort men stramt hus och blickar milsvitt ut över Vätterns blå vatten. Vi är vid Övralid, Verner von Heidenstams drömhus.
Resan fortsätter inåt land mot Göta kanal, gemytliga Borensberg och den berömda slusstrappan i Berg.

Dagen börjar med en bussresa från önskad ort till Övralid. Under resan gör vi ett stopp för förmiddagskaffe eller i Farfarsstugan intill Övralid med magnifik utsikt över Vättern.
På förmiddagen anländer vi till Vätterns strand och Verner von Heidenstsams drömhus.
Huset står välbevarat som om han just lämnade det och det är sedan 1940 öppet som museum. Här får vi en guidad visning.

Färden fortsätter sedan till det gemytliga Borensberg, den lilla sjöstaden vid Motala ström, ett stenkast från Göta kanal. Här stannar vi för lunch på det trevliga gästgiveriet.

För eftermiddagens program har vi två alternativ:

Alt. 1: Vi fortsätter med buss vi en kort bit till Bergs slussar, Göta kanals största attraktion och kanalens största slusstrappa. Här möts vi upp av vår lokalguide som tar oss med på en guidning där vi får veta med om slussen och kanalens historia.
Dagen avslutar vi med lite tid för egna strövtåg, kanske lockar en fika i hamnen eller en promenad i området.

Alt. 2: Vi går ombord på M/s Wasa Lejon för en hisnande naturupplevelse på Göta kanal mellan Borensberg och Berg. Färden går genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet och längs alléer av ståtliga lövträd. Ombord finns möjlighet att köpa fika eller något gott att dricka.

Kontakta oss för kostnadsfri offert! 

Intresseanmälan