Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Mat och dryck

Minisemester i Linköping med Göta kanal

Njut av en avkopplande och naturskön minisemester i Linköping med en kryssning på Sveriges fantastiska blå band, Göta kanal.
Med boende på historiska Scandic Frimurarehotellet med anor från 1876 har ni nära till Linköpings mysiga stadskärna, Stångån och andra sevärdheter.

Linköping är en mysig och intressant stad att besöka. Här känner man historiens vingslag
som blandas med härliga uteserveringar på det historiska torget och spektakulära blomsterarrangemang i trädgårdsföreningen. Inte långt från stadskärnan ligger gamla Linköping med sina gamla trähus, kullerstensgränder, trädgårdar och museer som visar hur livet i en småstad kunde se ut förr i tiden.

Dag. 1

Ankomst till Linköping på förmiddagen.  Här möts ni upp av vår lokalguide som tar oss med på en tidsresa i stadens centrum. Hör spännande historier om kungar, familjefejden som ledde till Linköpings blodbad och om vanligt folk o fä på den tiden. Vi besöker även den vackra domkyrkan, Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och en av Nordens största domkyrkor. Mitt emot den ståtliga kyrkan ligger Linköpings slott från 1100-tal, hem åt bland annat Biskop Brask.

Under er stadsvandring får vi veta mer om hur staden växte upp från att ha varit en plats för biskopar och munkar till ett medeltida samhälle, Linköpings blodbad, Slaget vid Stångebro till en modern flygstad.

Lunchen avnjuter ni det gemytliga gamla Linköping.
Efter lunch väntar en spännande guidad vandring i gamla Linköping där ni får uppleva stad, land och skog som för hundra år sedan i en unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och många museer.
Efter guidningen har ni lite egen tid att strosa runt i stadskvarteret, njuta ev en fika i gammeldags miljö på något att de mysiga caféerna eller varför inte besöka valla gård med utställningar om livet på landsbygden under sekelskiftet.

På eftermiddagen återvänder ni till Hotellet för lite vila innan kvällens middag.


Dag 2.

Frukost och utcheckning.
På förmiddagen går ni ombord på M/s Wasa Lejon för en hisnande naturupplevelse på Göta kanal mellan Berg och Borensberg. Färden går genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet och längs alléer av ståtliga lövträd. Under resan får ni en guidning om de intressanta platser som passeras. Ombord serveras lunch.

På eftermiddagen lägger ni till i Borensberg och där säger vi adjö till Linköping och Göta kanal för denna gång.


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan