Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Mat och dryck

Gamla stans undangömda bryggerier och ölställen

Samla gänget och häng med på en resa där vi tillsammans med vår ölexpert och certifierade öldomare Joel Hedman och Bryggerimästare Hans Nyström får uppleva gamla stans okända bryggerier och ölställen. Ett måste för alla ölfantaster!

Klockan är alltid beer o’clock någonstans i världen! Längs de slingrande gränderna i Gamla stan har ölet flödat i århundraden, det sitter helt enkelt i väggarna.
Gamla stan är fullt av undangömda ölställen och bryggerier som många besökare annars aldrig hittar till.

På denna resa i ölets fotspår startar vi med buss från Jönköping via Mjölby, Linköping, Norrköping, Nyköping och vidare till Stockholm. På bussen serveras vi en korvbricka med goda passande ölsorter och härlig stämning.

Efter incheckning på vårt hotell möts vi upp av Joel Hedman, vår lokalguide och certifierad öldomare. Dagens första besök blir på Bryggeri Munkbron. I de gamla stan -typiska källarvalven får vi se hur man med tysk teknik och ett stort intresse för insomnade ölsorter och kemi brygger hantverks-öl av olika sorter. Tillsammans med bryggmästaren får vi provsmaka fem av bryggeriets olika ölsorter.

Provningen följs av en vandring i Gamla Stan med tema svensk öl och dryckeshistoria som vi avslutar med lite pubhäng där vi har möjlighet att ställa frågor, snacka öl och bara slappna av i skön miljö.

På kvällen går vi tillbaka till Ölets rötter och fortsätter på E-Types vikingarestaurang Aifur där vi bjuds på mjöd, vikingagille och tidstypisk livemusik från scenen.

Övernattning på Scandic sjöfartshotellet med hemresa dagen efter.


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan