Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia

Från Vikingatid till Renässans i Östergötland

Den svenska historien är lång, grym, mörk … och väldigt spännande. Följ med på en tidsresa från den mytomspunna vikingatiden bland runstenar, svärd och spännande historier in i Heliga Birgittas medeltid och avslutningsvis till den kungliga renässansen i Vadstena.

Vi börjar vår resa vid Rökstenen mitt i den livliga vikingatiden. Runstenen från tidigt 800-tal är världens längsta runinskrift och kallas för Sveriges första dikt.
Här serveras vi förmiddagsfika innan vi får en spännande guidning av vår lokalguide.

Vi fortsätter vår resa in i tidig medeltid till Alvastra klosterruin från 1100-tal som under medeltiden var ett viktigt maktcentrum och hade stor betydelse för det framväxande Sverige. Här bodde Birgitta Birgersdotter, mer känd som Heliga Birgitta, under fem år. Guidad vandring.

Lunch

Färden går vidare in i renässansen och Vadstena.
Vadstena slott är Sveriges bäst bevarade renässansslott. Här möts vi upp av vår historiskt klädda lokalguide som tar oss med på en spännande slottstur där vi får höra vad som försiggått här, hur man levt och historier från kunglighetens eget liv. Eftermiddagen kan avslutas med tid för egna strövtåg i den vackra staden innan hemresa.


Kontakta oss för kostnadsfri offert

Intresseanmälan