Navigering

Kontaktformulär

Djur och natur Kultur och historia Mat och dryck Skärgård

Försommar i skärgården – Kråkmarö och Kärlekens trädgård

Möt våren i skärgården och upplev lugnet, blomningen och se hur djur och natur vaknar igen.
På den här resan besöker vi blommande Kråkmarö i Östergötlands skärgård och Kärlekens trädgård med sina vackra rododendron och rosenplanteringar.  

I Fyruddens hamn utanför Valdemarsvik möts ni upp av vår lokalguide Anders som är uppvuxen i skärgården. Här går vi ombord på vår skärgårdsbåt och tuffar sakta ut bland öarna. Under vår båtresa berättar Anders om öarna vi passerar och andra spännande historier som utspelat sig här i Gryts skärgård.

Dagens första stopp blir på Kråkmarö där vi lägger till för en härlig guidning bland vår och sommarblommor. Vi börjar med en förmiddagsfika i det gröna innan det är dags för en lätt Ö-vandring där vår guide delar med sig av sina barndomsminnen med bland annat Henning Mankell, skrönor och historier om ön.

Färden fortsätter sedan med båt i Gryts vackra skärgård.
Vid lunchtid lägger vi till vid gästbryggan vid Gryts varv där vi serveras lunch på den stora terrassen intill havet. Efter lunch kör vi den lilla biten till Kärlekens trädgård där vi får träffa eldsjälen och konstnären Karola som tar oss med på en guidad visning i hennes vackra trädgård och i ateljén med fantastiska tavlor och skulpturer. Efter visningen serveras eftermiddagsfika innan det är dags att lämna skärgården för denna gång.


Kontakta oss för kostnadsfri offert! 

Intresseanmälan