Navigering

Kontaktformulär

Kultur och historia Mat och dryck

Bellmans gamla stad – Stockholm

Denna underhållande och välsmakande sresa tar er med genom svensk historia från gudar och vikingars drycker till Bellmans 1700-tal fyllt av sång och dryck och vidare in i modern tid med besök på Riksdagen, kungliga slottet eller nationalmuseum.
Njut av en härlig weekend i vår huvudstad på denna annorlunda, festliga och framförallt roliga resa för alla sinnen!

Dag 1, Bussanslutning från önskad ort på förmiddagen, ombord serveras en plocktallrik och något gott i glasen.
På eftermiddagen checkar vi in på hotellet för lite vila och förbereder oss för kvällen.
Kvällen fortsätter med en historisk dryckesvandring och guidning i Gamla stan. Här får vi provsmaka allt från vikingarnas mjöd, brännvin och de moderna mikrobryggeriernas öl.
Under vandringen får vi veta mer om dryckernas historia i Sverige både förr och nu. Kanske blir det en och annan sång. Kvällen avslutar vi på Vikingarestaurangen Aifur med äkta vikingagille.
Här serveras vi mjöd, tidstypisk mat och liveunderhållning i en härlig historisk miljö. Buss tillbaka till hotellet för dem som önskar.

Dag 2 börjar i Bellmans fotspår där vi under en spännande och framförallt rolig guidning får lära känna skalden Carl Michael Bellman, hans ursprung och anknytning till livet i 1700-talets Stockholm. Vi besöker platser och lär känna figurer som han sjunger om i sina epistlar och sånger. Efter guidningen äter vi lunch på anrika Källaren Movitz.

Efter lunch lite egen tid att strosa runt i huvudstaden för lite shopping, sevärdheter eller bara luta sig tillbaka och njuta på någon av stadens caféer.
På eftermiddagen är det dags att säga adjö till huvudstaden för denna gång och återvända hemåt.


Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Intresseanmälan